ГоловнаСвіт

Трамп закликав Конгрес покінчити з лотереєю грін-карт

"Ми отримуємо найгірших, хто є в цих країнах".

Трамп закликав Конгрес покінчити з лотереєю грін-карт
Фото: EPA/UPG

Конгрес США повинен покінчити з диверсифікаційною візовою лотереєю відомою, як "зелена карта" і припинити ланцюгову міграцію в Америку. До цього президент США Дональд Трамп закликав у п'ятницю під час виступу перед випускниками Академії Федерального бюро розслідування, передає Голос Америки.

"Ми закликаємо Конгрес покінчити з ланцюговою міграцією в США і диверсифікаційною лотереєю і замінити її системою імміграції, яка буде надавати преференції особам, які мають необхідні для США навички та кваліфікації", - підкреслив президент США.

"Як ми переконалися останнім часом, перед США стоять дуже серйозні виклики. Терористи завдали ударів на вулицях і в метро Нью-Йорка двічі за останні місяці. В обох випадках вони прибули в країну, скориставшись нашою неефективною імміграційною системою, яку ми зараз стрімко виправляємо. Один прибув через ланцюгову міграцію (як член сім'ї американського громадянина), а інший за допомогою Диверсифікаційної візової лотереї", - заявив президент США.

Під час виступу перед випускниками правоохоронної академії Трамп обурився тим, що щоб опинитися в США, людей вибирають за результатами лотереї.

"Ми отримуємо найгірших, хто є в цих країнах - вони виявляються в лототроні, а вже звідти витягується найгірший з усіх. І ось ця людина і чує: "Вітаємо! Ти вирушаєш в Сполучені Штати", - змалював процес отримання виду на проживання за результатами диверсифікаційної візової лотереї Трамп.

Слова президента присутні зустріли сміхом.

Диверсифікаційна лотерея уряду США була розроблена, щоб урізноманітнити потік іммігрантів в США з країн з низьким рівнем еміграції в Америку. Країна, яка відправляє понад 50 тисяч іммігрантів в Сполучені Штати протягом попередніх п'яти років, видаляється зі списку учасників.

Щороку десятки тисяч українців подають на "зелену карту". За даними Держдепу, в 2014 році шість тисяч українців отримали заповітний статус, а у 2015-му - 4679.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram