ГоловнаСвіт

Україна передала головування в ОЧЕС Вірменії

Головування України в організації проходило під гаслом "На шляху до миру, стабільності та процвітання".

Україна передала головування в ОЧЕС Вірменії
Фото: old.iravunk.com

Україна передала Вірменії головування в Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ за підсумками засідання в Києві.

"Засідання завершилося урочистим передаванням головування в ОЧЕС вірменській стороні, яке розпочнеться з 1 січня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника міністра закордонних справ Василя Боднара, російська агресія, яка триває, перешкоджає розвитку економічного співробітництва в регіоні Чорного моря.

Відзначається, що головування України в ОЧЕС, яке проходило під гаслом "На шляху до миру, стабільності та процвітання", було зосереджене насамперед на розвитку багатостороннього економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в регіоні, реалізації проектів регіонального значення, зміцненні фінансового потенціалу ОЧЕС.

Учасники заходу високо оцінили підсумки головування України в ОЧЕС і запевнили, що мають намір дотримуватися норм і принципів міжнародного права у розвитку економічного співробітництва в рамках організації, яка має базуватися на повазі територіальної цілісності і суверенітету країн у їхніх міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, членами ОЧЕС зараз є 12 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна. Україна почала головувати в ОЧЕС 1 липня.

Раніше Україна головувала в ОЧЕС у 2013 році, після чого передала цю функцію Вірменії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram