ГоловнаСвіт

У Петербурзі затримали сімох осіб за причетність до ІД і підготовку терактів

Теракти були заплановані на 16 грудня.

У Петербурзі затримали сімох осіб за причетність до ІД і підготовку терактів
Архив

Сімох учасників терористичного осередку затримали в Санкт-Петербурзі за підготовку терактів, стверджує Центр громадських зв'язків ФСБ Росії.

"Федеральною службою безпеки в результаті проведених оперативно-розшукових заходів у Санкт-Петербурзі виявлено та припинено протиправну діяльність законспірованого осередку прихильників міжнародної терористичної організації ІД", - йдеться в повідомленні ФСБ, яке наводить ТАСС. У документі наголошується, що терористичним осередком керували ватажки міжнародної терористичної організації з-за кордону за допомогою Telegram.

Вони нібито планували здійснити 16 грудня резонансні терористичні акти шляхом самопідриву терориста-смертника в одній з культових установ, а також убивства громадян і підриви саморобних вибухових пристроїв у місцях масового перебування людей.

У повідомленні йдеться, що у зловмисників вилучили значну кількість вибухових речовин, компоненти саморобних вибухових пристроїв, автоматичну зброю, боєприпаси, екстремістську літературу. Також повідомляють про ліквідацію лабораторії з виготовлення вибухових пристроїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram