ГоловнаСвіт

У Білорусі заблокували сайт "Белорусский партизан"

Портал звинуватили в розміщенні "забороненої інформації".

У Білорусі заблокували сайт "Белорусский партизан"

У Білорусі заблокували незалежний інформаційний портал "Белорусский партизан".

Рішення про обмеження доступу до сайту було ухвалене у зв'язку із "систематичним порушенням законодавства про засоби масової інформації", - повідомляє  міністерство інформації Білорусі в п'ятницю, 15 грудня.

"На зазначеному інформаційному ресурсі, розміщеному за межами національного сегмента мережі інтернет, регулярно розміщуються матеріали, в яких міститься заборонена інформація", - вказує відомство.

При спробі відкрити сайт www.belaruspartisan.org у Білорусі з 14 грудня з'являється повідомлення про те, що він "є в списках обмеженого доступу" згідно з указом президента Білорусі №60 від 01.02.2010, з постановою Оперативно-аналітичного центру при президенті №4/11 від 29.06.2010, а також відповідно до декрету президента №6 від 28.12.2014 та постанови Оперативно-аналітичного центру при президентові і Міністерства зв'язку та інформатизації №6/8 від 19.02.2015.

Глава Білоруської асоціації журналістів (БАЖ) Андрій Бастунець, коментуючи блокування в інтерв'ю DW, зазначив, що білоруське законодавство "містить широкий перелік інформації, яка може бути забороненою".

"У цих умовах можливість міністерства інформації самостійно визначати, яка саме інформація порушує законодавство, і в позасудовому порядку ухвалювати рішення про блокування сайтів є порушенням свободи вираження думок", - підсумував Бастунець.

Сайт "Белорусский партизан" був створений незалежними журналістами з Білорусі 2005 року, "у той момент, коли білоруська влада заблокували практично всі незалежні газети", повідомляється на порталі. Мета його авторів - "захистити право білорусів на отримання незалежної інформації".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram