ГоловнаСвіт

Потік турецьких студентів на навчання в Україну зріс утричі, - посол

Зростає також взаємний туристичний потік.

Потік турецьких студентів на навчання в Україну зріс утричі, - посол
Фото: styler.rbc.ua

Потік турецьких студентів на навчання в Україні зріс утричі.

Про це посол України в Туреччині Андрій Сибіга сказав на зустрічі з журналістами в Анкарі, передає власний кореспондент LB.ua.

"Інтерес Туреччини до України підтверджується і тим фактом, що цього року потік турецьких студентів на навчання в Україну зріс утричі. Це пов'язано з якістю освіти, співвідношенням «ціна-якість», близькістю і схожістю менталітетів, а також практичною конвертацією на людському рівні політичних домовленостей".

Він повідомив, що пікове навантаження випало на вересень-жовтень, коли посольство в день оформляло по 80-100 віз для студентів.

Посол також розповів, що збільшується взаємний туристичний потік. Так, щотижня між Україною і Туреччиною літає 186 авіарейсів. А в піковий туристичний сезон їх кількість значно зростає.

Крім того, запровадження права в'їзду за внутрішніми ІД паспортами призвело до зростання відвідування України турками на +25% тільки в перший місяць після запуску нових правил. Усього Україну щорічно відвідували близько 300 тисяч турків.

Своєю чергою, зростання потоку туристів з України до Туреччини в 2016 році становило близько 50%. "І турецька сторона сприймає це як прояв солідарності - що в тяжкі часи для Туреччини, коли потік туристів упав (через конфлікт з Росією, - ред.), фактично Україна була єдиною державою, звідки кількість туристів зросла", - сказав Сибіга.

Крім того, політична еліта Туреччини оцінила прояв солідарності Києва після невдалого військового перевороту в Анкарі 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram