ГоловнаСвіт

Роскомнагляд пригрозив заблокувати YouTube

"Открытая Россия" назвала дії Генпрокуратури РФ і Роскомнагляду політичним тиском на свободу слова.

Роскомнагляд пригрозив заблокувати YouTube
Фото: geektimes.ru

Роскомнагляд пригрозив заблокувати на території Росії відеохостинг YouTube, якщо протягом доби не буде стерто відеосторінки суспільно-політичного руху "Открытая Россия".

Про це повідомляє організація з посиланням на офіційне повідомлення відеохостингу. 

"На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 11.12.2017 №27-31-2017/Ід6629-17 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що містять інформацію, поширювану з порушенням закону, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://www.youtube.com обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації", - йдеться в листі Роскомнагляду.

Як зазначають, YouTube офіційно повідомив "Открытую Россию" про отримання запиту.

"У відповідному листі ми повідомили, що обліковий запис "Открытой России" в YouTube не поширює ніякої інформації з порушенням закону і що ми вважаємо дії Генпрокуратури і Роскомнагляду політичним тиском на свободу слова", - заявляють в організації.

Повідомляють також, що 13 грудня аналогічний лист отримала адміністрація сервісу Тwitter, але поки що не вчинила жодних дій щодо акаунту "Открытой России".

А от адміністрація соціальної мережі "Одноклассники" 12 грудня заблокувала групу "Открытой России", вказавши як причину "порушення регламенту".

Як відомо, увечері 11 грудня Роскомнагляд на вимогу Генпрокуратури РФ заблокував "Открытую Россию". Нагадаємо, напередодні Роскомнагляд пригрозив Twitter блокуванням за відмову заблокувати акаунт "Открытой России".

Рух "Открытая Россия" засновано 2001 року - тоді він займався переважно освітніми проектами. Після вироку у справі ЮКОС організація фактично припинила роботу. Діяльність її відновилася після того, як у 2014 році Ходорковський вийшов із в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram