ГоловнаСвіт

Росія приховує ключових свідків Смоленської катастрофи, - МЗС Польщі

"Дії російської сторони не сприяють встановленню правди".

Росія приховує ключових свідків Смоленської катастрофи, - МЗС Польщі
Авиакатастрофа под Смоленском
Фото: liveinternet.ru

Росія приховує ключових свідків і не віддає Польщі розбитий урядовий Ту-154М, що гальмує встановлення правди про обставини Смоленської авіакатастрофи і змушує Варшаву задуматися над справжніми намірами російської сторони.

З такою заявою виступив заступник голови МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна про те, що на борту літака президента Леха Качинського не було жодного вибуху і це було підтверджено російськими і польськими експертами, передає РАР.

"Дії російської сторони, які полягають у відсутності реакції на частину запитів про надання правової допомоги, приховуванні важливих свідків - учасників подій 10 квітня 2010 року й утриманні нашої власності, - розбитого Ту-154М, не сприяють встановленню правди і змушують нас задуматися над намірами російської сторони щодо нас і над роллю російських учасників цих подій", - заявив Ціхоцький.

Він додав, що Польща і надалі рішуче буде прагнути повного з'ясування причин і обставин катастрофи.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року на території Росії загинули всі 96 осіб, які перебували на борту польського урядового літака, зокрема президент РП Лех Качинський.

Раніше голова Міноборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що новий польський звіт про обставини Смоленської катастрофи буде опубліковано навесні 2018 року. Міністр підкреслив, що в ньому будуть спростовувати ключові тези попередньої польської комісії екс-голови МВС Єжи Міллера про те, що літак зайшов нижче від рівня, безпечного для прийняття рішення про захід на друге коло, що в кабіні літака були сторонні особи, а головне, що на борту літака не було вибуху.

Як повідомляли раніше сьогодні, Путін назвав "нісенітницею" заяви Польщі про причетність Росії до катастрофи літака президента Леха Качинського, заявивши, що якщо були вибухи, то вибухівку заклали у Варшаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram