ГоловнаСвіт

Влада Пакистану заблокувала роботу 10 міжнародних благодійних організацій

Пакистан підозрює благодійні організації у співпраці з іноземними службами безпеки.

Влада Пакистану заблокувала роботу 10 міжнародних благодійних організацій

Влада Пакистану наказала зупинити роботу 10 міжнародних благодійних організацій, яким відмовили в перереєстрації відповідно до більш жорстких нових правил для організацій, що фінансуються з-за кордону.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У пакистанському гуманітарному форумі, який представляє 63 міжнародні групи допомоги, 13 грудня заявили, що щонайменше 10 організацій отримали "листи з відмовами" від Міністерства внутрішніх справ після введення нових правил. Серед груп, які, ймовірно, залишать Пакистан, є благодійна організація, заснована мільярдером і філантропом Джорджем Соросом", - ідеться в повідомленні.

"Ми є однією з-поміж 20 організацій, реєстрацію яких відхилено", - сказав представник Фонду "Відкрите суспільство" Джонатан Бірчхолл.

Міжнародна благодійна організація ActionAid, яка здебільшого бореться за права жінок, також заявила, що її змушують покинути Пакистан.

Ще одна велика благодійна організація "Лікарі без кордонів" 9 листопада заявила, що їй наказали закрити свою останню установу в племінному регіоні, охопленому насильством, уздовж афганського кордону.

Поки що офіційних коментарів від влади Пакистану немає.

Як відомо, пакистанська влада запровадила більш жорсткі правила реєстрації для організацій, що фінансуються з-за кордону, головним чином тому, що в останні роки офіційний Ісламабад заявляв про підозри на адресу окремих міжнародних благодійних організацій через їх зв'язки з іноземними службами безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram