ГоловнаСвіт

У Кентуккі політик наклав на себе руки після звинувачень у домаганнях до 17-річної дівчини

Загиблий був автором декількох законопроектів, що стосуються християнської освіти в школах.

У Кентуккі політик наклав на себе руки після звинувачень у домаганнях до 17-річної дівчини
Дэн Джонсон (Dan Johnson)
Фото: Kentucky Center for Investigative Reporting

Член законодавчих зборів штату Кентуккі (США) Ден Джонсон (Dan Johnson), якого раніше звинувачували в домаганнях до неповнолітньої дівчини, наклав на себе руки.

Про це повідомляє ABC News

Загиблому було 57 років. Джонсон - пастор з церкви в Луїсвіллі - був автором декількох законопроектів, що стосуються християнської освіти в школах. Однак у понеділок Центр журналістських розслідувань Кентуккі опублікував заяви дівчини, яка звинуватила Джонсона в домаганнях, здійснених у 2013 році. Поліція раніше розслідувала цю справу, проте не висунула Джонсону ніяких звинувачень.

У вівторок, 12 грудня, Джонсон заявив, що звинувачення проти нього "абсолютно брехливі", і назвав їх частиною національної кампанії з дискредитації консервативних республіканців. Він згадав республіканця з Алабами Роя Мура, який був одним із кандидатів у сенатори від штату і якого декілька жінок звинуватили в домаганнях. У середу ввечері Джонсон опублікував на своїй сторінці в Facebook повідомлення із закликом подбати про його дружину.

До скандалів, пов'язаних з обвинуваченнями в домаганнях, у Кентуккі залучено ще трьох законодавців-республіканців. Колишній спікер палати представників штату Джефф Гувер покинув свій пост після звинувачень із боку підлеглої. Ще троє політиків втратили посади голів комітетів у сенаті штату.

На тлі звинувачень у домаганнях у відставку минулого тижня подав член Сенату США від штату Міннесота, демократ Ел Френк. Декілька жінок заявили, що він чіпав їх і насильно цілував під час поїздки по близькосхідних країнах у 2006 році. Сенатор визнав свою провину. Раніше в неналежній поведінці викрили кількох американських знаменитостей, включаючи актора Кевіна Спейсі та продюсера Харві Вайнштейна.

Нагадаємо, раніше цього тижня п'ятеро американських сенаторів закликали Трампа піти у відставку на тлі скандалу зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях. Згодом Трамп заявив, що не знає жінок, які звинувачують його в домаганнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram