ГоловнаСвіт

Путін у молодості знявся в декількох картинах "Ленфільму", - ЗМІ

Повноцінної каскадерської трупи на студії не було, і до зйомок залучали спортсменів.

Путін у молодості знявся в декількох картинах "Ленфільму", - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

У студентські роки президент Росії Володимир Путін знявся в декількох фільмах як каскадер.

Про це повідомив російський телеканал "Дождь" із посиланням на колег Путіна по знімальному майданчику.

Друг президента РФ - колишній депутат Держдуми, президент Міжнародної федерації самбо Василь Шестаков розповів журналістам, що він знімався з Путіним у фільмах "Блокада" і "Іжорський батальйон". За його словами, був і третій фільм, але він не зміг згадати його назви. За словами Шестакова, вони тоді грали і німців, і радянських солдатів.

"Нам було все одно, кого грати. Нам за це гроші дуже хороші платили на ті часи. Ми студентами були, а могли піти в ресторан "Кавказький", наприклад. Якщо вже тоді моя зарплата інженера була 110 рублів, то коли відбувалися зйомки, я в день отримував 75 рублів. Тобто це були пристойні гроші", - зазначив він.

Про те, що Путін був каскадером на "Ленфільмі", розповів ще один колишній борець Микола Ващилін, який був постановником трюків на студії.

"На зйомки викликали, на такі, як епопея "Блокада". Був наказ обкому партії забезпечити масовку 10 тис. осіб. І всі студенти училища військового, спортивні товариства приводили під козирок людей. Платили просто масовці - три рублі, а нам 10 рублів - за знімальний день. Тому ми це дуже полюбляли", - згадав він.

Борець Олександр Массарський, тренер Анатолій Рахлін, який, своєю чергою, потім став тренером Путіна, був консультантом щодо трюкових зйомок на "Ленфільмі". Він розповів, що повноцінної каскадерської трупи на кіностудії тоді не було, і Массарський почав залучати до зйомок спортсменів. На запитання про кінематографічне минуле Путіна він дав розмиту відповідь: "Він ще юнаком там був, хто його там міг запам'ятати".

Але на запитання, чи не проти Путін був грати гітлерівців у фільмах про Другу світову, Массарський відповів: "Путін не грав фашиста".

Нагадаємо, минулого року на BBC вийшов фільм про таємне багатство Путіна.

Раніше, до річниці окупації Криму, в Росії зняли фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" режисера Андрія Кондрашова. У цьому фільмі Путін розповів, що особисто займався подіями в Криму в лютому-березні 2014 року. Пізніше, з нагоди 15-річчя президентства, Путіну подарували ще один "біографічний" фільм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram