ГоловнаСвіт

Австралія першою у світі заборонила виїзд з країни засудженим за педофілію

Під заборону на використання закордонного паспорта в Австралії потраплять близько 20 тис. осіб.

Австралія першою у світі заборонила виїзд з країни засудженим за педофілію
Фото: AliExpress

В Австралії набув чинності закон, за яким особам, обвинуваченим у педофілії, буде заборонено виїжджати з країни.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Австралії

"Відтепер злочином вважатиметься залишення меж Австралії без дозволу правоохоронних органів особами, які зазнали покарання за найсерйозніші форми насильства стосовно дітей. Їхні закордонні паспорти буде скасовано на вимогу державних або територіальних органів", - ідеться в повідомленні.

Австралійський уряд сподівається, що це сприятиме зменшенню рівня сексуального насильства і сексуального туризму з боку австралійців у країнах, які розвиваються. Крім того, вони виведуть Австралію в лави провідних країн, які стоять на захисті дітей та їх використання в дитячому сексуальному туризмі.

"Занадто довго ці злочинці подорожували до країн, де більш слабкі закони давали їм можливість здійснювати брудні злочини", - заявила голова МЗС Австралії Джулі Бішоп.

За її словами, під заборону на використання закордонного паспорта в Австралії потраплять близько 20 тис. осіб. Майже 800 злочинців, звинувачених у педофілії, покинули Австралію в 2016 році. При цьому 40% осіб, які зараз перебувають у реєстрі злочинців, котрі вчинили правопорушення стосовно дітей, виїхали за кордон з порушенням законної вимоги повідомляти владу про свої плани покинути країну.

Джулі Бішоп, яка разом з міністром юстиції Майклом Кінаном представила сьогодні згадані зміни в законодавство, зазначила, що зараз уряд працює над посиленням покарання і встановленням жорсткіших термінів ув'язнення для таких злочинців.

Ініціатива щодо скасування закордонних паспортів педофілам стала першою в світі.

Як повідомляли в серпні, в Австралії священиків хочуть зобов'язати повідомляти про злочини, про які почують на сповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram