ГоловнаСвіт

Австралійська розвідка оголосила набір персоналу

Майбутнім австралійським шпигунам дозволено мати подвійне громадянство.

Австралійська розвідка оголосила набір персоналу
Фото: AliExpress

Служба зовнішньої розвідки Австралії (Australian Secret Intelligence Service - ASIS) запустила нову, цього разу публічну кампанію добору персоналу.

Про це повідомляє news.com.au.

"З очевидних причин більшість австралійців не знали про ASIS і її діяльність. Це ускладнює залучення до роботи у сферах розвідки і шпигунства людей з потрібними якостями. І хоча ці якості специфічні, вони не є чимось унікальним, адже такі самі навички потрібні для багатьох професій, починаючи від навчання до обслуговування клієнтів", - пояснила публічність рекрутингової кампанії голова МЗС Австралії Джулі Бішоп.

Як зазначає видання, ASIS підпорядковується саме зовнішньополітичному відомству Австралії.

За словами Бішоп, кандидати повинні показати, що вони можуть будувати відносини, звертати увагу на деталі і готові жити за кордоном. Вони також повинні бути стриманими і здатними збирати розвіддані. Крім того, вони не повинні обговорювати роботу із сім'єю і друзями.

Інтернет-кампанія з набору персоналу почалася напередодні. Кандидати зможуть дистанційно перевірити, чи підходять вони як секретний агент. Інтерактивне відео вимагає від заявників ідентифікувати особу з поліцейської бази даних, перевіряє їхню уважність на миттєвих і невиразних подробицях обстановки в офісі і зоні відпочинку аеровокзалу, а також просить заявників переконати стюардесу надати їм зручніше місце.

Весь процес відбору займає близько семи місяців і включає письмове тестування, психологічний тест, оцінку безпеки, медичний огляд і тест на заборонені речовини.

На відміну від парламентаріїв, особи з подвійним громадянством можуть подавати заявку за умови, що вони не будуть використовувати своє іноземне громадянство протягом періоду їх роботи з ASIS, включаючи використання закордонних паспортів для подорожей за межі країни.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Австралії затримали чоловіка, який планував теракт у новорічну ніч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram