ГоловнаСвіт

Радник Трампа назвав Росію і Китай "загрозами" свободі США

За словами Макмастера, Росія намагається налаштувати інші країни одну проти одної.

Радник Трампа назвав Росію і Китай "загрозами" свободі США
Герберт Макмастер
Фото: EPA/UPG

Радник президента Дональда Трампа з безпеки Герберт Макмастер назвав Росію і Китай "ревізіоністськими силами", що становлять загрози для США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg. 

"Геополітика повернулася з цієї відпустки - так званої епохи після "холодної війни" - і повернулася з помстою", - заявив Макмастер, виступаючи на британсько-американському форумі у Вашингтоні. За його словами, Росія і Китай "підривають міжнародний порядок і стабільність і ігнорують суверенні права своїх сусідів і верховенство закону".

Крім того, за словами Макмастера, Росія використовує методи "війни нового покоління", застосовуючи "диверсію, дезінформацію та пропаганду з використанням кіберінструментів, які працюють через кілька доменів, намагається розділити наші спільноти всередині наших країн і налаштувати їх одну проти одної і спробувати створити кризу довіри".

Як зазначає Bloomberg, радник Трампа не став прямо говорити про втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Радник Трампа також наголосив, що Росія за допомогою своєї армії "примусово змінила межі Європи вперше з часів Другої світової війни" в Україні та Грузії.

Разом з тим, за його словами, Китай використовує "економічну агресію", щоб змінити світовий економічний порядок, який "допоміг вивести сотні мільйонів людей зі злиднів".

Нагадаємо, раніше в грудні Трамп вимагав від сенаторів припинити розслідування "російської справи".

На цей момент у Конгресі США тривають незалежні розслідування з приводу втручання Росії у вибори президента США. У ньому, як вважають у Вашингтоні, були задіяні російські хакери, а також члени передвиборного штабу Трампа, які мали певні контакти з російськими чиновниками і бізнесменами.

Паралельно кримінальну справу за втручання Росії у вибори президента США розслідує команда спецпрокурора Роберта Мюллера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram