ГоловнаСвіт

Постачання газу, перервані після вибуху на хабі в Австрії, поновилися

Газ надходить на хаби в Угорщині, Німеччині та Італії з півночі 13 грудня.

Постачання газу, перервані після вибуху на хабі в Австрії, поновилися
Фото: http://noe.orf.at

Постачання газу в країни Європи, перервані через вибух на найбільшій газорозподільній станції Австрії в районі міста Баумгартен, відновлено.

Таку заяву в ефірі місцевої радіостанції ORF зробив представник компанії-оператора газотранспортної системи Австрії Gas Connect Austria, пише РБК.

Газ надходить на хаби в Угорщині, Німеччині та Італії з півночі 13 грудня за місцевим часом. Також відновлено газопостачання Австрії, уточнили в Gas Connect.

"Я можу повідомити, що вчора [12 грудня] до півночі ми змогли відновити всі транзитні лінії і всі ці лінії [працюють] на 100% ефективно", - заявив в ефірі ORF співголова Gas Connect Austria Харальд Штіндль.

Вибух на газорозподільній станції біля Баумгартена стався 12 грудня близько 7:45 за Києвом. У результаті події загинула одна людина, ще 21 отримала поранення. Причину вибуху зараз встановлюють. Австрійська поліція раніше припустила, що вибух стався через технічну несправність. Представник Gas Connect Austria Армін Тейхерт на це тоді зазначив, що вибух не був терактом.

Аварія на газовому хабі в Баумгартені порушила постачання російського газу деяким країнам Європи. Зокрема транзит через Австрію було припинено і порушено на південь і південний схід (у тому числі в Словаччину, Угорщину, Словенію і Хорватію). В Італії у зв'язку з інцидентом 12 грудня оголосили режим надзвичайного стану. Там, згідно із заявою газотранспортного оператора Snam Rete Gas, імпорт газу з Росії тимчасово зупинили зовсім. Словацький газотранспортний оператор Eustream у зв'язку з вибухом знизив оцінку обсягу транзиту газу ужгородським коридором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram