ГоловнаСвіт

"Морський старт" відновить запуски ракет у 2019 році

Від українських "Зенітів" у перспективі планують відмовитися.

"Морський старт" відновить запуски ракет у 2019 році

Компанія S7 Sea Launch Limited, якій належить плавучий космодром "Морський старт", планує відновити запуски ракет у 2019 році.

Про це повідомив на презентації в Москві генеральний директор S7 Владислав Фільов, пише "Інтерфакс".

"Ми говоримо про те, що хотіли б відновити діяльність комплексу ("Морський старт"). На першому етапі ми хотіли б запускати по дві-три ракети протягом чотирьох-п'яти років і в подальшому перейти на нову ракету, яка обговорюється разом з керівництвом "Роскосмосу", - сказав Філёв.

Він повідомив, що S7 готова замовити 50 ракет-носіїв з опціоном ще на 35 ракет.

Він розповів, що зараз розробляється нова ракета, яка буде використовуватися при запусках. Згідно з представленими на презентації даними, це буде двоступенева ракета. При цьомуйдеться про сімейство ракет-носіїв, які будуть мати єдину конструкцію, єдиний автоматизований стартовий комплекс, сумісний з "Морським стартом", єдину систему управління. Також вона буде оснащена двигунами, які повинні забезпечити максимум виведеного вантажу, мінімальну собівартість і можливість пілотованих запусків.

Однак поки що будуть використовуватися українські "Зеніти".

У квітні 2017 року між "Південмашем" і компанією S7 Sea Launch підписано контракт на виготовлення 12 ракет для досліджень і використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів.

Нагадаємо, що група компаній S7 купила космодром "Морський старт" в корпорації "Енергія" в 2016 році. Угода торкнулася корабля Sea Launch Commander і платформи Odyssey з встановленим на них обладнанням ракетного сегмента, наземне обладнання в базовому порту Лонг-Біч і товарний знак Sea Launch. У найближчі 15 років S7 Group планує провести з космодрому до 70 пусків ракет-носіїв.

"Морський старт" (Sea Launch) - плавучий космодром, який базується в районі острова Різдва в Тихому океані, і однойменний міжнародний консорціум з його експлуатації. Запуски здійснюються із стартової платформи Odyssey з використанням ракет-носіїв "Зеніт". З 2014 року запуски в рамках проекту "Морський старт" були припинені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram