ГоловнаСвіт

Партії Марін Ле Пен висунули звинувачення в нецільовому використанні коштів ЄС

Обвинувальний вирок може обернутися в'язницею і штрафом.

Партії Марін Ле Пен висунули звинувачення в нецільовому використанні коштів ЄС

Партії "Національний фронт" колишнього кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен висунули звинувачення в нецільовому використанні коштів Європейського парламенту для оплати роботи парламентських помічників, які замість цього працювали для партії.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на судове джерело, говорив на умовах анонімності.

За словами співрозмовника агентства, партії висунули обвинувачення 30 листопада як юридичній особі в співучасті в "зловживанні довірою", через п'ять місяців після того, як відповідне звинувачення було висунуто самій Ле Пен.

Окрім Ле Пен, слідчі підозрюють інших депутатів НФ у використанні помічників для політичної діяльності своєї партії, які в той самий час отримували зарплату в Європарламенті.

За обвинувальний вирок "зловживання довірою" можна отримати аж до трьох років в'язниці і штраф у розмірі €375 тис. ($428 тис.).

Нагадаємо, наприкінці червня проти Марін Ле Пен почали офіційне розслідування. Лідера "Національного фронту" запідозрили в зловживанні довірою в справі працевлаштування її помічників в Європарламенті. Згідно з цією інформацією, помічникам виплачували зарплату з бюджету ЄП, тоді як вони жодного дня не пропрацювали в Страсбурзі, а замість цього працювали в штаб-квартирі "Національного фронту". Сама Ле Пен раніше називала звинувачення політично мотивованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram