ГоловнаСвіт

У Кемеровській області РФ три початкові класи в школі закрили через радіацію

Раніше через радіацію закрили спортзал місцевої школи-інтернату.

У Кемеровській області РФ три початкові класи в школі закрили через радіацію
Фото: vesti.kz

Три кабінети початкових класів у школі міста Осинники в Кемеровській області Росії були закриті через перевищення в них рівня концентрації радіоактивних речовин.

Про це повідомляє прес-служба регіонального Управління федеральної служби судових приставів.

"На території загальноосвітньої школи у м. Осинники виявили небезпечний вміст радону і торону", - йдеться в повідомленні. Радіацію було виявлено під час планової перевірки Росспоживнагляду.

Місцевий суд визнав школу винною в скоєнні адміністративного правопорушення за статтею 6.4 КоАП РФ (порушення санітарно-епідеміологічних вимог до експлуатації житлових приміщень та громадських приміщень, будівель, споруд і транспорту). Судові пристави на 90 діб призупинили експлуатацію трьох кабінетів, в яких займалися учні початкових класів.

У листопаді в Осинниках на 90 днів призупинили роботу спортзалу в школі-інтернаті. Там також зафіксували підвищений вміст радону і торону.

Нагадаємо, раніше в грудні викид рутенію-106, в результаті якого над Європою утворилася радіоактивна хмара, в Росії пояснили згорілим в атмосфері супутником. Міжвідомча комісія, яка вивчає причини викиду рутенію-106 на Південному Уралі, назвала цю версію пріоритетною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram