ГоловнаСвіт

У Москві зірвали показ фільму "Політ кулі" про війну на Донбасі (оновлено)

Екран облили сечею, а глядачам погрожували.

У Москві в неділю зірвали показ фільму "Політ кулі" про війну на Донбасі. Як повідомляє "Бі-Бі-Сі", до кінотеатру увірвалося близько 50 прихильників бойовиків, один з них облив екран сечею.

Співробітники ОМОНУ вивели глядачів із зали та викликали підкріплення. "Новая газета" повідомила, що у цей час глядачам кричали "Ганьба, на ваших руках кров жителів Донбасу". Їх також погрожували "викинути з другого поверху", а одну з відвідувачок, за її словами, вдарили по голові.

Фільм "Політ кулі" показували в рамках фестивалю "Артдокфест".

Режисер Беата Бубенец зняла 80-хвилинний фільм "Політ кулі" одним кадром в районі Щастя у серпні 2014 року. Під час зйомок режисер перебувала разом з батальйоном "Айдар". Раніше покази фільму пройшли в Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі. Ще один показ був запланований у Москві 10 грудня.

Оновлення. Російське агентство ТАСС повідомило, що після зриву показу фільму були затримані кілька активістів руху SERB. На трьох із них - Ігоря Бекетова, Юрія Горошка та Оксану Шкоду - склали адмінпротокол за частиною 1 статті 19.3 КоАП РФ (непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

Бекетов розповів, що вони хотіли зірвати й перший показ фільму напередодні, але покинули зал на прохання охорони кінотеатру. "Ми попереджали організаторів, що цей фільм зірвемо", - заявив він.

Основна претензія до фільму в тому, що в ньому показано бійців українського батальйону "Айдар".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram