ГоловнаСвіт

У Німеччині на аукціоні продали село

2000 року Альвіне, що за 140 км від Берліна, придбали двоє братів за символічну ціну в одну марку. 

У Німеччині на аукціоні продали село
Фото: www.dyvys.in

Невелике німецьке село Альвіне (Alwine) у федеральній землі Бранденбург було продане в суботу, 9 грудня, на аукціоні анонімній особі за 140 тисяч євро, передає Німецька хвиля.

Покупець, який запропонував підсумкову суму телефоном, своєю покупкою "хотів зробити щось хороше", заявив глава аукціонного будинку, який проводив продаж, Маттіас Кнаке.

Про покупця відомо, що він живе в Берліні. Незабаром він має намір зустрітися з бургомістром Альвіне.

У селі, яке лежить приблизно за 140 кілометрів від Берліна, живе близько 20 людей, переважно пенсіонери. Будинки в селі частково зруйновані, частково потребують ремонту. Ряд потенційних покупців після відвідин села відмовилися від угоди, оскільки вони не мали коштів на ремонт будівель. Анонімний бізнесмен був єдиним претендентом на купівлю.

До об'єднання Німеччини Альвіне належало вугільній фабриці, що розташована по сусідству. Однак незабаром після об'єднання країни фабрика закрилася, а молодь покинула село. 2000 року село придбали двоє братів за символічну ціну в одну марку, однак руйнування села тривало. Після смерті одного з братів інший виставив село на продаж. Стартова ціна становила 125 тисяч євро.

Нагадаємо, в Індії село перейменували на честь Трампа.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram