ГоловнаСвіт

У Москві з'явився запах "тухлої квашеної капусти"

Влада обіцяє, що в найближчі дві доби буде досліджено, що це за запахи.

У Москві з'явився запах "тухлої квашеної капусти"
Фото: EPA/UPG

Мешканці багатьох районів Москви  поскаржилися на вкрай неприємний запах квашеної капусти, який почав переслідувати нерозпещених чистим повітрям москвичів ще з пізнього вечора 7 грудня. Наступного дня ситуація лише погіршилася, передає Газета.RU.

В інтернеті висловлювалися припущення, що причиною неприємного запаху міг стати витік природного газу. Однак цю інформацію спростували в "Мосгазі", заявивши, що жодного випадку наявності мережевого природного газу в повітрі не зафіксовано.

"Жодних технологічних порушень на мережах газопостачання міста немає. Аналіз проб повітря наявність мережевого газу не підтвердив", - повідомили в прес-службі відомства.

Заступник мера Москви з питань ЖКГ та благоустрою Петро Бірюков повідомив, що понад 40 спеціалізованих мобільних лабораторій проводять відбір і дослідження проб атмосферного повітря в Московському регіоні.

"І в найближчі дві доби буде досліджено, що це за запахи", - сказав він у прямому ефірі телеканалу "Москва 24" в суботу.

Бірюков нагадав, що в Москві роботи з моніторингу атмосферного повітря контролює особисто мер Сергій Собянін.

"Ситуацію вивчають не лише в Москві, а й у Московській області. Ще раз наголошую, що ні промислові, ні комунальні підприємства викидів не робити", - зазначив заступник мера.

Від влади Москви він пообіцяв інформувати містян про хід досліджень атмосферного повітря.

Раніше Бірюков повідомив, що з ініціативи Собяніна, створено спільну оперативну групу, до складу якої увійшли представники уряду Москви, адміністрації Московської області, МНС Росії, Росспоживнагляду і Росприроднагляду. Завдання групи - моніторинг ситуації, пов'язаної з неприємними запахами в регіоні.

За словами керівника ситуаційного центру Росгідромету Юрія Варакіна, причиною виникнення різкого запаху в Москві могли стати очисні роботи на полігоні твердих побутових відходів "Некрасівка" на південному сході російської столиці, передає радіостанція "Говорит Москва".

"У Некрасівці проводили виїмку, очисні роботи... Якраз учора слабкий вітер був, антициклональний гребінь, тому все, що викопали назовні, все це прибило до землі", - сказав він.

Він зазначив, що метеорологічні умови "не сприяли швидкому переносу того, що там відкрили".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram