ГоловнаСвіт

Ліга арабських держав збирається сьогодні на екстрене засідання щодо Єрусалиму

В результаті зіткнень через статус міста в Палестині одна людина загинула, 760 людей - поранені.

Ліга арабських держав збирається сьогодні на екстрене засідання щодо Єрусалиму
Протесты в Иерусалиме
Фото: EPA\UPG

Міністри закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав зберуться сьогодні, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході, яка загострилася після заяви президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Про це повідомляє "Ехо Москви".

В арабському світі рішення Трампа щодо Єрусалиму сприйняли негативно. Деякі лідери попередили про серйозні наслідки, до загострення конфлікту і навіть розриву відносин з Ізраїлем. У самій Палестинській автономії відзначають, що Вашингтон тепер не може вважати себе учасником процесу близькосхідного врегулювання.

Фото: EPAUPG

Неспокійно і в самому Єрусалимі, де незадоволені рішенням Вашингтона араби збираються біля стін Старого міста. В результаті зіткнень демонстрантів-палестинців із силами безпеки Ізраїлю щонайменше 760 осіб поранено, одна людина загинула, передає DW.

Понад 260 з постраждалих отримали поранення від гумових куль. Більшість палестинців постраждали від сльозогінного газу.

Фото: EPAUPG

Нагадаємо, палестинці вважають східну частину Єрусалима своєю територією. Армія Ізраїлю відбила цю територію в 1967 році і приєднала до іншої частини міста постановою парламенту в 1980 році.

ООН вважає східний Єрусалим окупованою територією, у той час як влада Ізраїлю вважає його своїм.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зазначив, що питання приналежності Єрусалиму має вирішуватися шляхом прямих переговорів між Ізраїлем і Палестиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram