ГоловнаСвіт

Єгипет ввів електронні візи для українців

Візи, як і раніше, можна буде придбати в пунктах пропуску через державний кордон Єгипту.

Єгипет ввів електронні візи для українців
Египетская виза
Фото: cto.dn.ua

Громадяни України отримали право подавати заяви на оформлення електронних віз для поїздок на територію Єгипту.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці в Facebook

За інформацією єгипетської сторони, з 3 грудня розпочато роботу системи видачі електронних віз для в'їзду в Єгипет як альтернативи візам, які також можуть бути придбані в пунктах пропуску через державний кордон Єгипту.

З метою оформлення візи громадяни України, які планують поїздку до Єгипту з туристичною або діловою метою, а також із метою транзиту через територію країни, можуть подати онлайн-заяву на офіційному сайті www.egyptvisa.com упродовж 90 днів до дати в'їзду. Для оформлення електронної візи заявник повинен мати закордонний паспорт, дійсний упродовж 8 місяців з дати прибуття в країну, електронну копію паспорта для завантаження при подачі заяви на сайті, а також документи, що підтверджують мету і терміни планованої поїздки, зворотні квитки і платіжну банківську картку.

Після заповнення необхідних форм і онлайн-сплати консульського збору ($25) заявник отримує копію електронної візи - "e-Visa" електронною поштою.

Документ необхідно роздрукувати і після прибуття пред'явити представникам прикордонного контролю Єгипту. Для оформлення електронної візи для дітей, які мають окремий паспорт, подають окремі заяви. Оформляти e-Visу рекомендують не менше ніж за 7 днів до запланованої подорожі.

Нагадаємо, в березні в Єгипті передумали підвищувати вартість в'їзних віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram