ГоловнаСвіт

Росія погодилася оплатити судові витрати у справі ЮКОСа

Від Росії чекають на повне виконання постанови про виплату ЮКОСу €1,86 млрд.

Росія погодилася оплатити судові витрати у справі ЮКОСа
Фото: EPA/UPG

Влада Росії оплатить колишнім акціонерам нафтової компанії ЮКОС судові витрати в розмірі €300 тис., присуджені Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомляє РБК із посиланням на прес-службу Ради Європи.

"Кабінет міністрів Ради Європи із задоволенням відзначив інформацію про прийдешні платежі за витратами", - сказали в прес-службі.

У липні 2014 року ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити акціонерам ЮКОСа компенсацію в розмірі €1,86 млрд. Суд визнав, що Росія порушила права колишніх акціонерів ЮКОСа на судовий захист і справедливий судовий розгляд.

Як зазначає РБК, Рада Європи запропонувала російській владі до 1 жовтня 2018 року скласти план дій "з орієнтовним розкладом щодо можливих кроків для подальшого виконання рішення суду". При цьому в Кабінеті міністрів підкреслили, що, згідно зі статтею 46 Європейської конвенції про захист прав людини, від Росії чекають на повне виконання постанови про виплату ЮКОСу €1,86 млрд.

У січні Конституційний суд Росії визнав законною можливість не виплачувати компенсацію колишнім акціонерам ЮКОСа і не виконувати відповідну вимогу ЄСПЛ.

Справу про податкові порушення проти компанії ЮКОС було порушено в 2003 році. Після цього було запущено банкрутство компанії, а її майно продано на аукціонах. Основну частину активів отримала держкомпанія "Роснефть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram