ГоловнаСвіт

Соціал-демократи погодилися на консультації з партією Меркель про коаліцію

Переговори не мають установки на результат.

Соціал-демократи погодилися на консультації з партією Меркель про коаліцію
Фото: EPA/UPG

Соціал-демократична партія Німеччини погодилася провести попередні консультації з блоком ХДС/ХСС про створення коаліції, пише "Німецька хвиля".

Увечері 7 грудня делегати з'їзду СДПН проголосували за переговори, які можуть призвести до формування "великої коаліції" або уряду меншості на чолі з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Крім того, з'їзд переобрав Мартіна Шульца на посаду голови партії. За його кандидатуру проголосували 81,94% делегатів форуму.

Раніше Шульц висловився за переговори з блоком ХДС/ХСС без будь-якої установки на кращий результат. "Ми не повинні керувати будь-якою ціною. Але ми не повинні за будь-яку ціну прагнути не керувати", - заявив Шульц.

"Ми хочемо вести переговори без попередніх умов і подивитися, до яких рішень ми можемо дійти. Важливо наполягти на максимумі соціал-демократичної програми", - підкреслив голова СДПН.

Перші переговори на рівні керівництва блоку ХДС/ХСС та СДПН повинні відбутися вже наступного тижня. Про можливість початку коаліційних переговорів з ХДС/ХСС соціал-демократи проголосують на позачерговому з'їзді партії в січні. Наприкінці таких переговорів можливу коаліційну угоду буде представлено на голосування поштою всім 440 тисячам членів СДПН.

Нагадаємо, що ХДС/ХСС виграв вибори, але не зміг створити коаліцію з Вільною демократичною партією і партією "Союз-90/Зелені".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram