ГоловнаСвіт

Євросоюз виділив €150 млн на підтримку сирійських біженців

Кошти будуть спрямовані на підтримку муніципалітетів регіону, які найбільше постраждали.

Євросоюз виділив €150 млн на підтримку сирійських біженців
Сирийские беженцы
Фото: comments.ua

Регіональний цільовий фонд Євросоюзу у відповідь на кризу в Сирії затвердив нові проекти на загальну суму €150 млн на підтримку біженців та громад в Іраку, Йорданії, Лівані і Сербії, які їх приймають.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії

Проекти спрямовані на підтримку муніципалітетів регіону, які найбільше постраждали, засобів життєзабезпечення сільського господарства і продовольчої безпеки, будівництво шкіл, модернізацію стічних вод в районах з високою концентрацією біженців, а також на захист біженців.

Так, €53 млн підуть на підтримку будівництва 10 початкових і середніх шкіл в Йорданії та розширення мереж стічних вод в районах, які найбільше постраждали від припливу біженців.

Ще €40 млн витратять на зміцнення муніципалітетів у Лівані і мухафазах в Іраку з метою покращення надання послуг, сприяння місцевому економічному розвитку та доступу до муніципальних інвестицій.

Також €25 млн виділять для зміцнення сільськогосподарських засобів до існування і продовольчої безпеки серед уразливих біженців та сільських громад в Лівані та Йорданії.

Крім того, €20 млн спрямують на Програму регіонального розвитку та захисту ЄС для забезпечення кращого захисту та пошуку інноваційних рішень щодо підтримки довгострокового переміщення в Іраку, Йорданії та Лівані.

І, нарешті, €12 млн виділять для надання допомоги Сербії в гарантуванні продовольчої безпеки та захисту потреб мігрантів і біженців у приймальних центрах.

Нагадаємо, раніше в грудні Німеччина збільшила виплати біженцям, які добровільно повернуться на батьківщину, до €3 тис.

За шість років війни в Сирії загинули понад 400 тисяч людей, мільйони змушені були залишити свої будинки, що призвело до найважчої міграційній кризи в Європі з часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram