ГоловнаСвіт

Сейм Польщі відхилив вотум недовіри уряду Шидло

Після голосування лідер Качинський вручив Шидло букет квітів.

Сейм Польщі відхилив вотум недовіри уряду Шидло
Ярослав Качиньский и Беата Шидло (Архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Сейм Польщі більшістю голосів провладної партії "Право і справедливість" (PiS) відхилив подання про вотум недовіри уряду Беати Шидло, ініційоване найбільшою опозиційною партією в парламенті - "Громадянською платформою" (РО).

За недовіру польського уряду проголосували 168 опозиційних депутатів, проти - 239 депутатів, 17 утрималися, повідомляє "Укрінформ"

Після голосування лідер PiS Ярослав Качинський вручив Шидло букет квітів.

До цього в Сеймі вели дискусію про оцінку дій уряду. Зокрема, провладні політики позитивно оцінювали досягнення уряду. Однак опозиція в особі лідера РО Гжегожа Схетини заявила, що діюча влада своїми діями "зруйнувала відносини з Україною".

Незважаючи на те, що вотум недовіри до уряду Шидло було відхилено, в Польщі чекають на ротацію в уряді. Не виключають, що Шидло на посаді прем'єра може змінити діючий віце-прем'єр-міністр, міністр розвитку Матеуш Моравецький або навіть лідер PiS Ярослав Качинський.

Сьогодні вранці у президента Польщі Анджея Дуди відбулася нарада за участю Качинського, Шидло і маршалка Сейму Марека Кухцінського. За його результатами прес-секретар президента РП Кшиштоф Лапінський заявив: Дуда розраховує, що ротація уряду завершиться якомога швидше.

Лідер фракції PiS у Сеймі Ришард Терлецький повідомив, що ротація уряду відбудеться наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram