ГоловнаСвіт

Путіну доповіли про повний розгром "Ісламської держави" в Сирії

Експерти передбачали, що Путін постарається завершити російську частину операції в Сирії до початку президентської кампанії.

Путіну доповіли про повний розгром "Ісламської держави" в Сирії
Фото: EPA/UPG

Всі збройні формування "Ісламської держави" в Сирії знищені. Про це повідомив начальник російського генштабу Валерій Герасимов.

Про повну перемогу над ІДІЛ міністр оборони Сергій Шойгу доповів президенту Володимиру Путіну, повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Всі бандформування ІДІЛ на території Сирії знищені, а сама територія звільнена. Міністр оборони Росії, генерал армії Сергій Шойгу доповів про це годину назад Верховному головнокомандувачу, президенту Володимиру Путіну", - сказав начальник генштабу.

За його словами, в середу підрозділи сирійської армії розгромили угруповання ІДІЛ, що залишалися в провінції Дейр-ез-Зор.

"Таким чином, на сьогодні території, що підконтрольна ІДІЛ, Сирії не існує", - резюмував Герасимов.

Напередодні, 5 грудня, російське Міноборони заявило, що сирійські урядові війська приступили до знищення останнього анклаву ІДІЛ на сході Сирії.

У листопаді російська влада заявляла, що до кінця року російська операція в Сирії повинна бути закінчена.

20 листопада в Сочі пройшли переговори Путіна і президента Сирії Башара Асада, за підсумками яких вони пообіцяли швидке завершення російської операції в Сирії.

Експерти передбачали, що Путін намагатиметься завершити російську частину операції в Сирії до початку передвиборчої президентської кампанії. У середу, 6 грудня, виступаючи на концерті з нагоди 85-річчя заводу ГАЗ, Путін заявив про рішення балотуватися на новий термін.

Росія воює в Сирії вже більш ніж два роки. Серед аналітиків поширений погляд про те, що справжньою метою втручання Росії в конфлікт є бажання збільшити свою вагу на міжнародній арені і використовувати сирійську тему в геополітичному торзі з іншими світовими державами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram