ГоловнаСвіт

Пучдемон назвав умови свого повернення в Іспанію

Екс-лідер Каталонії прокоментував відкликання Іспанією європейського ордера на його арешт.

Пучдемон назвав умови свого повернення в Іспанію
Карлес Пучдемон
Фото: Wikipedia

Екс-голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон і колишні міністри готові повернутися в Іспанію тільки після закриття справ проти них.

Про це повідомляє El Mundo.

Наразі Пучдемон виключає своє повернення в Іспанію.

"Коли ми прибули в Брюссель, то мали намір якомога швидше повернутися назад, щоб бути зі своїми сім'ями і громадянами. Якщо каталонці проголосують за нас, наш обов'язок - повернутися", - сказав він. Разом із тим, за словами Пучдемона, він сумнівається, що Мадрид буде поважати результати голосування.

"Чи буде поважатися рішення громадян, якщо вони проголосують і тим самим продемонструють бажання, щоб уряд припинив переслідування? Нам слід знати відповідь, перш ніж повертатися", - зазначив колишній каталонський лідер. Поки що, за його словами, гарантій немає.

Він також прокоментував відкликання Іспанією європейського ордера на його арешт. "Це очевидно, що через 30 днів іспанська держава відчула страх зробити із себе дурня, програти", - сказав Пучдемон. На його думку, відкликання ордера має політичні причини, оскільки очевидно, що Іспанія програла б у бельгійському суді.

Нагадаємо, напередодні Верховний суд Іспанії пояснив відкликання європейського ордера тим, що окремі з обвинувачень, зокрема про заколот і повстання проти уряду, не визнають у Бельгії і їх не можна відокремлювати від інших звинувачень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram