ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило спецслужби США в спробах "завербувати" російські ЗМІ

Захарова назвала дії США "посяганням на свободу слова в світі загалом".

МЗС РФ звинуватило спецслужби США в спробах "завербувати" російські ЗМІ
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що представників російських ЗМІ, в тому числі тих, які перебувають у США, вербують спецслужби.

Про це повідомляє "Интерфакс"

"Останнім часом представники російських засобів масової інформації, в тому числі в США, почали зазнавати жорсткого тиску з боку спецслужб, а саме спроб вербування", - сказала Захарова. Вона додала, що на адресу журналістів надходили погрози, не уточнивши подробиць.

Росія оцінює такі дії, як "зазіхання на свободу слова в світі загалом", наголосила Захарова. Вона зазначила, що Росія перед усією світовою спільнотою ставить питання про "безпрецедентний тиск" з боку спецслужб США.

Захарова повідомила, що голова МЗС РФ Сергій Лавров 7 грудня у Відні має намір обговорити ситуацію навколо російських ЗМІ з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Нагадаємо, наприкінці жовтня пропагандистський телеканал Russia Today позбавили акредитації в Конгресі США після реєстрації як інагента. У відповідь Держдума прийняла законопроект, за яким іноземні ЗМІ, що працюють у Росії, можуть бути визнані інагентами. Напередодні Мін'юст вніс до списку дев'ять ЗМІ, серед яких виявилися "Голос Америки" і "Радіо Свобода". Сьогодні журналістам "Голосу Америки" і "Радіо Свобода" заборонили відвідувати Держдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram