ГоловнаСвіт

Журналістам "Голосу Америки" та "Радіо Свобода" заборонили відвідувати Держдуму

Представники ще семи ЗМІ, визнаних іноземними агентами, і раніше не могли відвідувати Держдуму.

Журналістам "Голосу Америки" та "Радіо Свобода" заборонили відвідувати Держдуму
Фото: TVC.ru

Для представників ЗМІ, визнаних іноземними агентами - "Голосу Америки" і "Радіо Свобода" - закрили вхід у Держдуму Росії

Як повідомляє "Интерфакс", відповідне рішення ухвалили в нижній палаті парламенту.

За заборону проголосували 413 депутатів, 38 не голосували, віце-спікер від фракції ЛДПР Ігор Лебедєв проголосував проти.

"Вважаю, це дуже поспішне і передчасне рішення. Однією рукою ми виступаємо за спроби нормалізації відносин, а іншою рукою ці спроби зарубав на корені", - пояснив своє рішення Лебедєв.

За його словами, позбавляючи журналістів американських ЗМІ можливості відвідувати парламент, Росія сама втрачає можливість донести до американців правду про роботу Держдуми.

Голова комітету з регламенту Ольга Савастьянова зазначила, що з дев'яти раніше визнаних інагентами ЗМІ це рішення торкнеться тільки "Радіо Свобода" і "Голосу Америки". Джерело агентства пояснило, що в інших ЗМІ-інагентів і раніше не було можливості відвідувати Держдуму через відсутність акредитації від МЗС Росії.

Напередодні сенатор Андрій Клішас повідомив, що ЗМІ-інагентам заборонили відвідувати Раду Федерації.

Раніше Мін'юст РФ вніс до списку іноземних агентів "Голос Америки", "Радіо Свобода" (РСЕ/РС), телеканал "Настоящее время", татаро-башкирську службу "Радіо Свобода", "Сибір.Реалії", "Idel.Реалії", "Фактограф", "Кавказ.Реалії" і "Крим.Реалії".

Закон про ЗМІ-інагентів було ухвалено після того, як США зажадали від російського телеканалу RT зареєструватися як інагент. RT виконав цю вимогу. Після цього RT позбавили акредитації в Конгресі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram