ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США запитав у Deutsche Bank дані про рахунки Трампа, - ЗМІ

Фінансові зобов'язання Трампа становлять щонайменше 130 мільйонів доларів.

Спецпрокурор США запитав у Deutsche Bank дані про рахунки Трампа, - ЗМІ
Роберт Мюллер, ФБР
Фото: EPA/UPG

Спецпрокурор Роберт Мюллер запитав у Deutsche Bank інформацію про рахунки президента США Дональда Трампа та його сім'ї.

Про це повідомило у вівторок близьке до справи джерело, передає Голос Америки.

Мюллер веде розслідування у справі про імовірне російське втручання в президентські вибори 2016 року і можливу змову між наближеними Трампа і Москвою.

Найбільший банк Німеччини кілька тижнів тому отримав від Мюллера запит на надання інформації про низку кредитно-грошових операцій, повідомило джерело, не уточнюючи подробиць, але додавши, що основні документи відтоді вже були передані.

Deutsche Bank, що надавав компанії Trump organization кредити на сотні мільйонів доларів для реалізації проектів у сфері нерухомості, заявив, що не буде давати коментарі стосовно кого-небудь зі своїх клієнтів.

У червні банк відхилив запит демократів з Палати представників на надання деталей про фінансові активи Трампа, посилаючись на закони про приватне життя.

Згідно з документом, який був у червні опублікований на сайті Управління з питань етики при уряді США, фінансові зобов'язання Трампа перед Deutsche Bank Trust Company Americas становлять щонайменше 130 мільйонів доларів.

Німецький банк - одна з небагатьох великих кредитних організацій, які видавали Трампу великі позики протягом останніх десяти років. Через низку банкрутств його готелів і казино в 1990-ті роки на Волл-стріт йому давали кредити вкрай неохоче.

У 2011 році Трамп отримав від Deutsche Bank кредит на суму 106 мільйонів доларів на покупку гольф-курорту Doral в Маямі, про що свідчать дані з місцевого земельного кадастру. Згідно з документами, оприлюдненими перед виборами, термін погашення кредиту за Doral настане у 2023 році.

Крім того, Deutsche Bank видав Трампу кредит на 170 мільйонів доларів на купівлю історичної будівлі Головного поштамту у Вашингтоні, яку він перетворив на готель.

Згідно з документами від 2012 року, банк також надав Трампу кредит на суму до 640 мільйонів доларів на будівництво комплексу Trump International Hotel and Tower в Чикаго.

У січні Deutsche Bank погодився виплатити штрафи на суму 630 мільйонів доларів за організацію фіктивних угод на загальну суму 10 мільярдів доларів, які могли використовуватися для відмивання грошей з Росії.

Нагадаємо, що Мюллер очолив розслідування ФБР про імовірне втручання Росії у президентські вибори в США і можливі зв'язки команди Трампа з Кремлем після звільнення Джеймса Комі в травні.

Сам Трамп називає це розслідування "найбільшим полюванням на відьом щодо політика в історії Америки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram