ГоловнаСвіт

У Петербурзі зафарбували графіті в пам'ять про жертв теракту в метро

Організації, яка зафарбувала графіті, погрожували адміністративною справою.

У Санкт-Петербурзі поряд зі станцією метро "Технологічний інститут", де 3 квітня стався теракт, зафарбували графіті в пам'ять про загиблих.

Про це повідомляє видання 78.ru

Авторами графіті є учасники арт-групи "Явь". Вони намалювали графіті через кілька днів після теракту на одному з будинків на Серпухівській вулиці неподалік від "Технологічного інституту".

29 листопада на порталі "Наш Петербург" було зареєстровано скаргу, в якій просили адміністрацію Адміралтейського району очистити стіну будинку від написів. 4 грудня повідомлення було передано в адміністрацію району.

В адміністрації району розповіли "Росбалту", що графіті зафарбували представники "Лененерго". "Оскільки ця будка не є житловим будинком, то ні керуюча компанія, ні житлове агентство, ні чиновники адміністрації Адміралтейського району не мають права усувати це порушення. Роботи були виконані організацією "Лененерго". Звичайно, враховуючи тематику, потрібно більш уважно ставитися до цього питання", - сказали в адміністрації.

У "Лененерго", своєю чергою, пояснили, що отримали припис від районної адміністрації з вимогою очистити стіну.

"Ми відповіли, що графіті не є образливим і носить екстремістського характеру, не становить загрози життю і здоров'ю громадян і не вимагає видалення. На що адміністрація відповіла: якщо ми його не зафарбуємо до 11 грудня, нам загрожує адміністративна справа", - сказали в прес-службі компанії.

3 квітня в метро Петербурга стався теракт, у результаті якого загинули 16 осіб, у тому числі ймовірний виконавець теракту Акбаржон Джалілов. Вибух стався на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут".

Нагадаємо, на початку вересня власники елітного магазину в Києві змили майданівські графіті. Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у своєму Facebook зазначив, що графіті мали статус пам'ятки історії місцевого значення. Будинки по вулиці Грушевського (номер 1, 2, 3 і 4) були внесені до реєстру пам'яток місцевого значення міста Києва наказом Мінкульту від 15 жовтня 2014 року (наказ №869). Назва об'єкта - "Місце бойових дій і масової загибелі громадян у районі вулиці Грушевського в Києві під час акцій протесту в лютому 2014 року", охоронний номер 937-Кв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram