ГоловнаСвіт

ЄС затвердив чорний список "податкових гаваней" із 17 країн

Офіційне рішення і перелік країн повинні опублікувати пізніше на сайті Ради ЄС.

ЄС затвердив чорний список "податкових гаваней" із 17 країн

Міністри фінансів країн Євросоюзу затвердили "чорний список" податкових гаваней, до якого увійшли 17 юрисдикцій за межами ЄС.

Про це заявив міністр економіки і фінансів Франції Бруно Ле Мейр, повідомляє Le Figaro.

"Сьогодні ми схвалили на рівні ЄС перелік країн, які не роблять того, що необхідно для боротьби з ухиленням від сплати податків. Цей список є чорним списком, що включає 17 держав", - сказав Ле Мейр.

Як уточнює агентство Рейтер, у "чорний список" увійшли такі країни і території: Американське Самоа, Бахрейн, Барбадос, Гренада, Гуам, Південна Корея, Макао, Маршаллові Острови, Монголія, Намібія, Палау, Панама, Сент-Люсія, Самоа, Тринідад і Тобаго, Туніс і Об'єднані Арабські Емірати.

Ле Мейр зазначив, що 47 інших юрисдикцій включено в загальний "сірий" список країн, які в цей час не відповідають стандартам ЄС, але взяли на себе зобов'язання змінити свої податкові правила.

Офіційне рішення і перелік країн повинні опублікувати пізніше на сайті Ради ЄС.

ЄС вирішив створити єдиний "чорний список" після чергового витоку офшорних документів під назвою Panama Papers.

На цей момент кожна держава ЄС має власні списки юрисдикцій, які слабо узгоджуються в податкових питаннях. Критерії визначення "податкової гавані" сильно відрізняються в держав ЄС, а деякі з них не допускають жодних юрисдикцій у своїх національних чорних списках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram