ГоловнаСвіт

Уперше в історії ВМС Франції жінки служитимуть на субмарині

Чотири офіцери-жінки пройшли дворічний тренінг, перш ніж приєднатися до екіпажу підводного човна.

Уперше в історії ВМС Франції жінки служитимуть на субмарині
Архив

Уперше в історії ВМС Франції жінки стали членами екіпажу субмарини: чотири жінки-офіцери служитимуть на атомному підводному човні, який невдовзі відправиться на патрулювання.

Про це повідомили в Facebook ВМС Франції. 

"Чотири офіцери-жінки пройшли дворічний тренінг, перш ніж приєднатися до екіпажу підводного човна", - сказав адмірал Крістоф Празук, начальник штабу флоту.

Він наголосив, що тренування проходили і на суші, і на воді. Найближчим часом екіпаж в оновленому складі відправиться на патрулювання.

Серед новопризначених офіцерів-жінок є лікар, фахівець-ядерник, фахівець з безпеки підводного плавання.

У Франції чотири атомні підводні човни. Принаймні один із них постійно перебуває в морі на чергуванні. Кожна місія триває 70 днів.

Досі служба на французьких підводних човнах не була дозволена жінкам. Службу в підрозділах, де на озброєнні є підводні човни, жінкам дозволили з 2014 року, але - не безпосередньо на субмаринах.

Жінки служать на підводних човнах у декількох країнах світу, зокрема США, Великобританії, Австралії, Канаді, Швеції та Норвегії.

За даними Міноборони Франції, в армії загалом 15% посад займають жінки. Франція посідає четверте місце в світі за кількістю жінок, залучених до військової служби. Перші три місця займають ВС Ізраїлю, Угорщини і США. Як повідомляли в серпні 2016 року, Франція вбачає закордонний слід у викраденні документів про підводні човни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram