ГоловнаСвіт

Президент Ємену закликав до загального повстання проти повстанців

Єменський лідер закликав жителів країни підтримати коаліцію під керівництвом Саудівської Аравії.

Президент Ємену закликав до загального повстання проти повстанців
Абд Раббо Мансур Хади
Фото: EPA/UPG

Президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді виступив із закликом до загального повстання проти шиїтських повстанців-хуситів по всій країні.

Про це повідомляє Al-Arabiya

"Президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді закликав єменців повстати проти хуситів після смерті колишнього президента Алі Абдалли Салеха", - йдеться в повідомленні.

Мансур Хаді закликав до нового етапу в боротьбі з хуситами, що пов'язано з убивством Салеха, і запропонував підтримати коаліцію під керівництвом Саудівської Аравії.

Нагадаємо, напередодні хусити в Ємені заявили, що екс-президента Салеха убили. Пізніше в партії колишнього президента "Загальний народний конгрес" (GPC) підтвердили, що Салех і лідер партії разом із помічником генерального секретаря партії Ясером аль-Аваді був убитий за межами Сани. Це відбулося незабаром після того, як колишній голова держави заявив про бажання почати "нову сторінку" у відносинах з коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії, щоб припинити війну в країні. Після цього в столиці Ємену почалися сутички між колишніми союзниками - повстанцями-хуситами і прихильниками Салеха. В результаті конфлікту загинули десятки людей.

Військовий конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Абд Раббо Мансура Хаді, тоді як основний супротивник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів. У результаті бойових дій за час конфлікту загинули понад 10 тис. осіб. За оцінками ООН, від наслідків конфлікту страждають більш ніж 17 млн осіб із 27-мільйонного населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram