ГоловнаСвіт

Манафорт намагався опублікувати статтю на своє виправдання разом з російським колегою, - Reuters

Колишній радник Трампа перебуває під домашнім арештом.

Манафорт намагався опублікувати статтю на своє виправдання разом з російським колегою, - Reuters
Пол Манафорт
Фото: politeka.net

Спецпрокурор США Роберт Мюллер попросив суд відхилити прохання екс-голови передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта звільнити його під заставу, оскільки Манафорт разом з колегою з Росії намагався опублікувати статтю на своє виправдання.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Манафорт перебуває під домашнім арештом. Він просив змінити йому запобіжний захід на заставу в розмірі $11,65 млн, однак Мюллер, який розслідує гадане втручання Росії в президентські вибори в США, заявив, що Манафорт роботою над статтею майже порушив умови перебування під домашнім арештом. Суд раніше зобов'язав його не обговорювати деталей розслідування публічно.

"Ще 30 листопада 2017 року Манафорт і його колега... працювали над статтею англійською мовою про політичну діяльність (Манафорта - ред.) в Україні. Манафорт працював над чернеткою з давнім російським колегою, який... як передбачають, має зв'язки з російськими спецслужбами", - йдеться в клопотанні слідчих. Стаття так і не була опублікована, оскільки прокуратура звернула увагу адвокатів Манафорта на незаконність такої дії.

Нагадаємо, що раніше Манафорта і його колишнього ділового партнера Ріка Гейтса звинуватили у відмиванні грошей, а також уведенні влади США в оману з приводу співпраці з українською Партією регіонів і колишнім президентом України Віктором Януковичем. Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування під керівництвом Мюллера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram