ГоловнаСвіт

Верховний суд США підтримав указ Трампа про заборону на в'їзд громадян 6 країн

Обмеження стосується громадян Чаду, Ірану, Лівії, Сомалі, Сирії та Ємену.

Верховний суд США підтримав указ Трампа про заборону на в'їзд громадян 6 країн
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Верховний суд у США підтримав указ президента Дональда Трампа про заборону на в'їзд для громадян з шести переважно мусульманських країн.

Про це повідомляє The Associated Press.

На підтримку розпорядження Трампа виступили сім з дев'яти членів колегії Верховного суду.

Обмеження стосується громадян Чаду, Ірану, Лівії, Сомалі, Сирії та Ємену. Воно було підписано Трампом наприкінці вересня і мало набути чинності 18 жовтня. У тексті указу йшлося, що ці країни не надають Вашингтону достатньо інформації для перевірки отримувачів віз. Виняток можуть зробити для близьких родичів жителів США, включаючи їхніх батьків, дітей, чоловіків і дружин. Раніше суди нижчих інстанцій частково призупинили дію указу і вивели з-під його дії інших родичів американців, включаючи їх бабусь і дідусів, онуків, а також двоюрідних братів і сестер.

Це був уже третій указ Трампа, що стосується імміграційних обмежень. Суди заблокували дві попередні версії документа. Першу Трамп підписав у січні, у свій перший тиждень на посаді президента. Розпорядження забороняло в'їзд для громадян декількох переважно мусульманських країн, яких після прильоту в США затримували в аеропортах і садили на зворотні рейси.

Трамп під час своєї передвиборної кампанії неодноразово заявляв про плани посилити імміграційну політику в США. Влітку він представив законопроект, що обмежує видачу робочих віз і дозволів на проживання, а також змінює правила отримання американського громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram