ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило США у провокації суспільного невдоволення в Росії

Москва привітала відновлення видачі віз в американських генконсульствах.

МЗС РФ звинуватило США у провокації суспільного невдоволення в Росії
Фото: tvc.ru

МЗС РФ заявило, що США навмисно урізали кількість співробітників своїх генеральних консульств у Росії, які працюють на візовому напрямку, щоб "спровокувати суспільне невдоволення".

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті російського відомства.

У МЗС РФ вважають, що рішення про скорочення штату персоналу американських генконсульств приймали у Вашингтоні. Це, як стверджує російське відомство, було зроблено "навмисно". "Росіянам навмисно створили незручності, розраховуючи спровокувати суспільне невдоволення", - йдеться в повідомленні.

"Дійшло до масового зволікання з видачею віз для екіпажів "Аерофлоту", що виконують регулярні рейси у США, що загрожує їх зривом і порушує двосторонню угоду про повітряне сполучення. Серйозні проблеми виникли в російських спортсменів, які не встигають на міжнародні змагання, що дуже схоже на навмисну дискримінацію наших атлетів і суперечить зобов'язанням американців, узятим, коли вони зголосилися проводити змагання в себе. Не кажемо вже про зірвані плани тисяч звичайних людей", - наголошено в повідомленні МЗС РФ.

При цьому у відомстві додали, що вітають відновлення видачі віз в американських генконсульствах. "Однак шкода, що, як пояснило Посольство США, насправді візове обслуговування, як і раніше, буде вестися лише в обмеженому обсязі", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що американські посольства відновлять видачі віз у регіонах Росії. При цьому на сайті Посольства США в Росії підкреслили, що документи на в'їзд видаватимуть в обмеженому обсязі, пояснивши, що це пояснюється рішенням уряду Росії обмежити штат американських дипломатичних представництв. Це сталося в липні 2017 року. Наприкінці серпня США у відповідь на російські дії вирішили закрити генконсульства Росії в Сан-Франциско і скоротити персонал у торговому представництві Росії у Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram