ГоловнаСвіт

Посол США в РФ анонсував зустріч Волкера і Суркова наступного тижня

Попередні три раунди переговорів "були непродуктивними".

Посол США в РФ анонсував зустріч Волкера і Суркова наступного тижня
Фото: Газета.ру, Радио Свобода

Четвертий раунд переговорів між спеціальним представником Держдепартаменту США в Україні Куртом Волкером і помічником президента Росії Владиславом Сурковим заплановано на наступному тижні.

Про це в ефірі радіостанції "Комерсант FM" повідомив посол США в РФ Джон Хантсман, повідомляє УНІАН.

"Обидві сторони зустрінуться наступного тижня", - сказав Хантсман.

При цьому він зазначив, що попередні три раунди переговорів "були непродуктивними". За його словами, те, що триває переговорний процес, вже вселяє довіру.

"Мені здається, це вже буде четвертий раунд переговорів. Сподіваюся, що на четвертому раунді будуть вже ознаки успіху. Я сам захопився" - сказав він.

При цьому Хантсман вважає, що Москва і Вашингтон відходять від нижчої точки у відносинах, але їм ще необхідно подолати нинішні суперечності.

За словами дипломата, значне погіршення відносин відбулося "в результаті двох подій: перше - це Україна і Крим, а друге - вибори 2016 року (у США)". Він наголосив, що хотів би, щоб Мінські угоди були виконані, після чого піде скасування санкцій проти РФ.

Хантсман наголосив, що українське врегулювання є головною перешкодою в налагодженні відносин РФ і США.

Нагадаємо, що Сурков і Волкер зустрічалися 21 серпня в Мінську, а також двічі в Белграді - 7 жовтня і 13 листопада. На останній зустрічі вони обговорювали поточний стан справ у дипломатичній сфері щодо зусиль з припинення бойових дій на Донбасі, але не змогли прийти до єдиної позиції. Проте була домовленість продовжити пошук компромісу.

У кінці листопада Сурков анонсував нову зустріч з Волкером на початок 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram