ГоловнаСвіт

Туреччина направить озброєних поліцейських на захист міжнародних рейсів

Авіаційну поліцію буде впроваджено не на всіх рейсах з і в Туреччину.

Туреччина направить озброєних поліцейських на захист міжнародних рейсів
Фото: EPA/UPG

Озброєні турецькі поліцейські будуть супроводжувати деякі рейси, які прямують в і з Туреччини, в рамках посилення заходів безпеки і протидії тероризму.

Про це заявив міністр транспорту Туреччини Ахмет Арслан, передає Hurriyet Daily News

"Відповідно до закону, ухваленого турецьким парламентом минулого тижня, озброєні поліцейські будуть розміщені на літаках, що прямують до Туреччини і з Туреччини, як запобіжний захід проти терактів", - ідеться в повідомленні.

За словами міністра, співробітники авіаційної поліції будуть присутні на рейсах після того, як буде укладено угоду з обома країнами, між якими буде здійснюватися рейс.

"Практика використання збройної поліції на борту в цілях безпеки практикує не тільки Туреччина. Цей метод існує в багатьох країнах, включаючи Сполучені Штати і Великобританію. Туреччина погодила своє законодавство. Країни вже хочуть, щоб літаки літали тут з офіцерами поліції. Наше законодавство не дозволяло, щоб таке відбувалося, тому було важко", - наголосив Арслан.

Міністр також акцентував, що така практика не буде впроваджена на всіх рейсах. "Повітряна поліція буде членом поліцейського відділу та в деяких випадках буде на літаку. Міністерство внутрішніх справ також розгорне повітряну поліцію, яка пройшла підготовку і знає роботу літаків, експлуатацію літаків і авіаційні процедури", - резюмував він.

Як повідомляли раніше сьогодні, Швейцарія підготувала план запобігання екстремізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram