ГоловнаСвіт

Партії, що виступають за незалежність Каталонії, втратять парламентську більшість, - опитування

Позачергові парламентські вибори в Каталонії відбудуться 21 грудня.

Партії, що виступають за незалежність Каталонії, втратять парламентську більшість, - опитування
Фото: EPA/UPG

Партії Каталонії, які виступають за незалежність регіону, втратять парламентську більшість за підсумками місцевих виборів 21 грудня.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дані опитування, проведеного Центром соціологічних досліджень (CIS).

Опитування показало, що партія Junts per Catalunya ("Разом за Каталонію"), яка виступає за незалежність, отримає 25-26 місць, Республіканська лівиця Каталонії (ERC) - 32 місця, ліворадикальна "Кандидати за народну єдність" (CUP) - дев'ять місць.

Таким чином табір прихильників незалежності регіону отримає 67 місць у 135-місцевому регіональному парламенті, втративши незначну більшість.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой розпустив парламент Каталонії, а також звільнив голова регіону Карлеса Пучдемона та його кабінет. Тепер регіоном керує віце-прем'єр-міністр Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія.

Згодом на 21 грудня в Каталонії були призначені позачергові парламентські вибори. Після їх проведення і обрання нового парламенту припиняє дію 155-та стаття іспанської конституції, яка передбачає введення прямого правління автономним регіоном із центру в разі, якщо місцева влада не виконує своїх конституційних обов'язків і завдає шкоди державним інтересам. Стаття також дозволяє тимчасово позбавити Каталонію автономії і розпустити регіональну адміністрацію.

Як повідомляли минулого тижня, менш ніж чверть каталонців хочуть незалежності від Іспанії після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram