ГоловнаСвіт

Генерал НАТО назвав спосіб запобігти новому вторгненню РФ в Україну

"Усі повинні усвідомлювати, що Україна здатна до опору, що ви можете також вести розвідку".

Генерал НАТО назвав спосіб запобігти новому вторгненню РФ в Україну
Бен Ходжес
Фото: delfi.ee

Командувач силами США в Європі Бен Ходжес вважає, що єдиний шлях, щоб запобігти новому вторгненню Росії в Україну - це продемонструвати свою готовність до такого сценарію, щоб усі усвідомили, що Україна здатна до опору.

Про це Ходжес заявив в інтерв'ю "Європейській правді" під час Львівського безпекового форуму.

"Не думаю, що можна говорити про високу ймовірність такого сценарію", - заявив він, відповідаючи на питання, чи зберігається донині небезпека повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"А шлях, який робить це менш реальним, однозначний: ви повинні демонструвати свою готовність до такого сценарію. Усі повинні усвідомлювати, що Україна здатна до опору, що ви можете також вести розвідку.

Власне в цьому і полягає стратегія стримування, яку сповідує НАТО: мати здатність і демонструвати її. Упевнений, що українське керівництво і структури безпеки поділяють цей підхід", - сказав він.

"Хоча, звичайно, я хочу підкреслити, що Росія також повинна нести відповідальність за зниження температури", - додав командувач силами США в Європі.

Нагадаємо, що наприкінці листопада заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що основна загроза сьогодні - підрив російськими спецслужбами ситуації зсередини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram