ГоловнаСвіт

Трамп відреагував на зізнання Флінна

"Ніякої змови не було".

Трамп відреагував на зізнання Флінна
Фото: пресс-служба президента

Президент США Дональд Трамп у суботу, 2 грудня, вперше відреагував на зізнання свого екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна, який заявив у суді, що надавав Федеральному бюро розслідувань (ФБР) неправдиву інформацію про свої контакти з Росією.

За словами голови Білого дому, пред'явлені в суді свідчення не свідчать про "змову" між членами його виборчого штабу, адміністрації і Кремлем, передає Німецька хвиля.

"Ніякої змови не було, і нас це дуже радує", - зауважив він.

Флінн раніше визнав, що, не маючи відповідних повноважень, обговорював по телефону з російським послом у США Сергієм Кисляком санкції Вашингтона проти РФ, а згодом дав неправдиві свідчення про зміст цієї розмови.

Як, своєю чергою, повідомила телекомпанія ABC із посиланням на довірену особу Флінна, колишній член Ради військової розвідки США готовий дати в суді свідчення, що Трамп під час виборчої кампанії на пост американського президента в 2016 році доручив йому встановити контакти з російською стороною.

Майкл Флінн пообіцяв співпрацювати зі слідством після того, як першим із-поміж чиновників, які входили до адміністрації Трампа, визнав свою провину у справі про російське втручання в американські вибори. Розслідування веде спецпрокурор з питань Росії Роберт Мюллер.

Нагадаємо, Флінн пішов у відставку в лютому 2017 року, після того як стало відомо, що він промовчав про свої контакти з росіянами під час затвердження на посаду. Його змінив генерал Джозеф Келлог, який раніше займав посаду голови апарату Ради з національної безпеки США.

У травні Трамп просив голову ФБР припинити розслідування проти Майкла Флінна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram