ГоловнаСвіт

Через протести після президентських виборів у Гондурасі ввели комендантську годину

Прихильники опозиційного кандидата в президенти незадоволені затягуванням підрахунку голосів.

У відповідь на масові акції протесту,які проходять в Гондурасі, уряд країни в п'ятницю, 1 грудня, оголосив про введення комендантської години на найближчі 10 днів. Всім громадянам Гондурасу наказано залишатися в своїх будинках з шостої годин вечора до шостої години ранку, повідомляє DW.

До підтримання порядку на вулицях, крім поліції, будуть залучені також військові.

Фото: EPAUPG

Масові протести в Гондурасі почалися на цьому тижні і викликані затягуванням оголошення остаточних результатів президентських виборів, які відбулися 26 листопада. Підрахунок голосів після виборів в цій країні з населенням близько дев'яти мільйонів чоловік зазвичай займає лічені години, на цей раз триває вже тиждень.

Протестанти підозрюють владу в спробі сфальсифікувати результати виборів.

Фото: EPAUPG
 

Офіційні результати голосування за підсумками підрахунку 94% голосів свідчать, що чинний президент країни Хуан Орландо Ернандес на 1,5 відсотка випереджає свого головного опонента Сальвадора Насраллу, хоча попередні результати волевиявлення віддавали перевагу саме останньому.

Фото: EPAUPG

Під час масових акцій протесту прихильники Насралли заблокували автодороги і запалили автомобільні шини. Між ними і поліцією сталися сутички, в результаті яких, за офіційними даними, одна людина загинула і кілька постраждали.

Фото: EPAUPG

Відзначимо, чинний президент Хуан Орландо Ернандес назвав себе переможцем минулих у неділю виборів голови держави, не чекаючи оголошення офіційних результатів.

Нагадаємо, раніше визнали законними дії зімбабвійських військових, які привели до відставки Роберта Мугабе з поста президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram