ГоловнаСвіт

Придністров'я оголосило в розшук свого екс-президента

Екс-голова ПМР фігурує одразу в шести кримінальних справах.

Придністров'я оголосило в розшук свого екс-президента
Евгений Шевчук
Фото: esp.md

Колишнього президента невизнаної республіки Придністров'я Євгенія Шевчука оголошено в розшук.

Про це повідомив слідчий комітет невизнаного Придністров'я, повідомляє Newsmaker.

Колишній голова Придністров'я фігурує одразу в шести кримінальних справах: корупція, сірі схеми розкрадання державних грошей і утримання 30% зарплат і пенсій.

У відомстві заявили, що Шевчука кілька місяців чекали для надання свідчень. Але повернутися в невизнану республіку, з якої, за версією слідства, команда колишніх управлінців вивела мільйони доларів, екс-голова регіону не захотів. "Статті, за якими підозрюють Шевчука, різнопланові. Це і співучасть у контрабанді, отримання хабара, привласнення і розтрата в особливо великому розмірі", - прокоментував голова слідчого комітету В'ячеслав Бринзарь.

Нещодавно в Придністров'ї набув чинності закон про заочний розгляд справ. Під його дію підпадають дві кримінальні справи Шевчука. Ці кримінальні справи можуть розглядатися без обвинуваченого. За іншими справами Шевчука тепер оголошено в розшук.

Нагадаємо, невизнаний парламент Придністров'я 28 червня зняв недоторканність з Шевчука в зв'язку з порушеною проти нього кримінальною справою про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Після цього придністровський депутат Андрій Сафонов повідомив, що Шевчук серед ночі переправився на плавзасобі через Дністер на територію Молдови. Згодом Шевчук заявив про проведення обшуків в його будинку і в будинку його батьків.

Деякий час він жив у Кишиневі, а потім покинув Молдову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram