ГоловнаСвіт

У Латвії затримали трьох росіян, готують депортацію

Росіяни планували взяти участь у турнірі з військово-спортивної гри ейрсофт.

У Латвії затримали трьох росіян, готують депортацію

Поліція безпеки Латвії затримала трьох росіян, які прибули в країну для участі в проведенні турніру з військово-спортивної гри ейрсофт.

Про це повідомляє Delfi

За словами члена правління Латвійської асоціації гравців у ейрсофт Дмитра Медведєва, в Росії затримані працюють на підприємстві, яке виробляє екіпіровку для ейрсофт. У Латвії вони до цього не бували. Латвійські організатори запросили їх для обміну досвідом.

Росіяни прибули до Латвії через Естонію на рейсовому автобусі. Приблизно за 10 кілометрів від Риги автобус зупинили співробітники поліції безпеки і провели затримання.

На цей момент мобільні телефони трьох чоловіків вимкнені, але одному з них дозволили зателефонувати дружині - їй росіянин розповів, що зараз латвійська влада готує документи для його депортації з країни.

Медведєв зазначив, що асоціація співпрацює з поліцією безпеки і попередньо сповістила цю спецслужбу про перебіг організації турніру. Згідно із законодавством Латвії, ПБ курирує в Латвії всі ігри, пов'язані з військовою симуляцією (наприклад, ейрсофт).

Як повідомляли раніше, в латвійській армії створять таємні спецзагони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram