ГоловнаСвіт

У Росії далекобійників, які протестують проти "Платона", визнали інагентами

Російські далекобійники планують оголосити новий страйк, приурочений до початку президентської кампанії.

У Росії далекобійників, які протестують проти "Платона", визнали інагентами
Протестующие против "Платона" дальнобойщики
Фото: sia.ru

Некомерційну організацію "Об'єднання перевізників Росії", яка виступає проти системи "Платон", включили в реєстр НКО-інагентів.

Про це йдеться на сайті Мін'юсту Росії. 

У відомстві пояснили, що це рішення було прийнято після позапланової перевірки документів організації.

30 квітня 2016 року далекобійники, які протестують проти системи стягування плати за проїзд по федеральних дорогах "Платон", заснували альтернативну профспілці організацію "Об'єднання перевізників Росії".

Систему "Платон" була впроваджено наприкінці 2015 року. Тариф планували встановити на рівні 3,73 рубля за кілометр, але після протестів далекобійників уряд вирішив ввести "пільговий період", на час якого вартість проїзду кілометра трасами дорівнювала 1,53 рубля. З 15 квітня 2017 року тариф збільшили ще на 25% - до 1,91 рублів за один кілометр шляху. 

Штраф за неоплачений проїзд великовантажних автомобілів становить п'ять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У жовтні уряд схвалив законопроект, який передбачає його збільшення до 20 тис. рублів. Окрім того, в ньому пропонують збільшити до шести місяців термін давності для притягнення до адміністративної відповідальності порушників.

З початку дії системи "Платон" проти неї виступають далекобійники. З середини грудня водії планують оголосити новий страйк, приурочений до початку президентської кампанії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram