ГоловнаСвіт

Екс-розвідникам США можуть дозволити проводити за кордоном секретні операції на комерційних засадах, - BuzzFeed

Приватна розвідувальна мережа може з'явитися на базі приватної компанії Amyntor Group.

Екс-розвідникам США можуть дозволити проводити за кордоном секретні операції на комерційних засадах, - BuzzFeed

Білий дім і ЦРУ розглядають пакет секретних пропозицій, що дозволяють колишнім працівникам американської розвідки проводити за кордоном секретні операції розвідки і пропаганди на комерційних засадах.

Про це повідомляє видання BuzzFeed з посиланням на три джерела, обізнані або безпосередньо знайомі з цим питанням.

Приватна розвідувальна мережа може з'явитися на базі приватної компанії Amyntor Group, а її співробітники можуть отримати повноваження затримувати розшукуваних терористів від імені США. Видання зазначає, що люди, близькі до компанії Amyntor Group, вже відстежують двох конкретних підозрюваних в одній з близькосхідних країн для можливої передачі США.

У Amyntor Group відмовилися коментувати появу такої мережі. Юрист компанії зазначив, що такий контракт буде легальним, якщо буде контролюватися повноважним урядовим відомством. Джерело в компанії розповіло, що хоча офіційні особи Amyntor Group знають про пропозицію і працюють над виконанням, сама компанія не братиме участі.

У ЦРУ відмовилися коментувати інформацію. Джерело видання в уряді США поставило під сумнів значущість пропозиції. За його словами, вона "абсурдна".

Співрозмовники видання кажуть, що однією з причин створення такого плану став страх деяких прихильників президента США Дональда Трампа за межами уряду, що в ЦРУ панує бюрократія і упередженість проти Трампа, яка буде перешкоджати досягненню цілей президента.

Amyntor Group - компанія, штаб-квартира якої розташована в місті Вайтфіш (штат Монтана) з населенням в 6,5 тис. жителів. Серед співробітників фірми - ветерани американських спецслужб з-посеред учасників таємних операцій проти Ірану, в Іраку й Афганістані.

Нагадаємо, що наприкінці вересня ЦРУ оголосило набір співробітників зі знанням російської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram