ГоловнаСвіт

Франко-швейцарський концерн купував нафту в ІДІЛ у Сирії

Заарештовано трьох топ-менеджерів франко-швейцарського концерну LafargeHolcim.

Франко-швейцарський концерн купував нафту в ІДІЛ у Сирії
Архив

Трьох топ-менеджерів франко-швейцарського концерну LafargeHolcim заарештували ввечері 29 листопада у справі про роботу цементного заводу в Сирії на території, зайнятій "Ісламською державою" (ІДІЛ), який купував у бойовиків нафту і платив їм мита.

Арешту передували обшуки в паризькому офісі компанії, повідомляє "Укрінформ".

"Серед заарештованих - два екс-президенти компанії й екс-директор з безпеки", - повідомили французькі ЗМІ, тоді як компанія не зробила офіційної заяви, як і прокуратура - вона утримується від оприлюднення деталей.

За попередньою інформацією, заарештовані - екс-президент філії Lafarge у Сирії Брюно Пешо, який працював з 2008 по 2014 рік; його наступник на цій посаді Фредерік Жолібуа, а також колишній директор з безпеки концерну Жан-Клод Вейяр, який, імовірно, знав про виплату грошей бойовикам ІДІЛ.

За даними французького видання Le Monde, завод платив бойовикам ІДІЛ мита і купував у них нафту.

Агентство Рейтер з посиланням на джерело, близьке до слідства, повідомляє, що попереднє ув'язнення трьох співробітників Lafarge триватиме 48 годин, після чого їм оголосять звинувачення.

Як повідомляє RFI, компанія Lafarge придбала завод на північному сході Сирії, в місті Джалабія 2007 року. Реконструювавши підприємство у 2010-му, концерну вдалося вивести його на лідерські позиції, перетворивши на найпотужнішого виробника цементу на Близькому Сході.

Нагадаємо, раніше в листопаді повідомляли, що ІДІЛ втратила 95% територій у Сирії та в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram