ГоловнаСвіт

Для уболівальників-геїв створять пам'ятку про поведінку на ЧС-2018 у Росії

Британські та німецькі фанати звернулися до FIFA з питанням, чи можна розгортати райдужні прапори на стадіоні.

Для уболівальників-геїв створять пам'ятку про поведінку на ЧС-2018 у Росії
Фото: EPA/UPG

Організація "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) випустить пам'ятку, в якій розповість про загрози для футбольних фанатів-геїв, які поїдуть на чемпіонат світу, що пройде в Росії в 2018 році.

Про це повідомляє Associated Press

"У пам'ятці геям порадять бути обережними в будь-якому місці, де ЛГБТ-спільноту не схвалюють. Чи загрожує небезпека двом фанатам-геям, якщо вони йдуть по вулиці, тримаючись за руки? Це залежить від того, в якому місті вони перебувають і в який час доби", - розповів виконавчий директор FARE П'яра Повар.

Документ також міститиме докладні пояснення про положення ЛГБТ-спільноти в Росії. Наприклад, фанатам пояснять, що в Росії не вважається злочином бути геєм, але пропаганда гомосексуалізму серед неповнолітніх заборонена законом. Окрім того, пов'язані з ЛГБТ-спільнотою питання не є частиною публічного обговорення.

FARE також зазначила, що британські та німецькі фанати звернулися до FIFA з питанням, чи можна розгортати райдужні прапори на стадіоні. За словами Повара, в організації поки що не відповіли на запит.

Відповідальний у FIFA за різноманітність Федеріко Адек сказав, що правила футбольної організації не забороняють проходити на стадіони з неполітичними посланнями.

Раніше президент FIFA Джанні Інфантіно заявив, що судді матчів ЧС-2018 уперше в історії отримають право припиняти матч, якщо помітять будь-який прояв расизму або нетерпимості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram